Inspiratie | Podcast | Een overname vanuit Silicon Valley

Een overname vanuit Silicon Valley

In 2016 werd het Nederlandse softwarebedrijf Hippo overgenomen door Bloomreach: een bekend bedrijf uit Silicon Valley. Een van de founders van Hippo, Jeroen Verberg, vertelt in deze podcast hoe het overnameproces in zijn werk ging.

Zo vertelt hij nuchter over dat ene telefoontje uit Silicon Valley: of ze willen samenwerken? Toen bleek dat hij een afspraak had met de CEO van Bloomreach, begon te dagen dat dit misschien iets meer zou zijn dan een ‘gewone’ samenwerking.

Na een overname is het altijd spannend of de twee bedrijven bij elkaar blijken te passen. In de podcast vertelt Jeroen hoe hij en zijn compagnons daarmee omgingen. En dat levert interessante vragen op om aan jezelf te stellen als je een overnametraject in gaat. Zoals: welke bedrijfscultuur heerst er, is het bijvoorbeeld eerder een corporate cultuur of een start-up cultuur? Wat zijn de kernwaarden van beide bedrijven en passen die bij elkaar? Zijn de bedrijven gelijkwaardig, bijvoorbeeld in omvang?

(Meer weten over het samenvoegen van twee organisatieculturen? Hier vind je 5 tips om een cultuurclash na een fusie te voorkomen.)

Als je vervolgens als founder met een ander bedrijf in zee gaat, hoe is het dan om je ‘kindje’ – het bedrijf dat je zelf vanaf nul hebt opgebouwd – los te laten? En hoe betrokken blijf je na de overname? Jeroen vertelt hoe ze als founders vanaf het begin daarin een duidelijke strategie hebben gevolgd.

Deze podcastaflevering geeft een interessant kijkje in de keuken van een overname door een bedrijf uit Sillicon Valley.

Deel dit artikel: