Inspiratie | Podcast | Van bankier naar banketbakker

Van bankier naar banketbakker

De eerste aflevering van de BNR-podcast De Overname is weliswaar al een paar jaartjes oud, maar nog steeds relevant! Deze aflevering is alleen al inspirerend om naar te luisteren vanwege de bijzondere overstap: van bankier naar banketbakker.

Ook het proces van het juiste bedrijf zoeken komt aan bod. Bob Kaptein vertelt over de jarenlange zoektocht naar hét bedrijf om over te nemen en hoe je voor jezelf die keuze kunt maken.

Uiteindelijk kwam hij terecht bij een bedrijf dat al een aantal jaren in de stille verkoop stond vanwege een opvolgingsprobleem. Maar voordat hij überhaupt op gesprek mocht komen bij de eigenaar, moest hij een brief schrijven met de redenen waarom hij het bedrijf wilde kopen. Wat een originele manier voor verkopers om te ontdekken wat voor vlees je in de kuip hebt!

Verder is het interessant om te horen waar je qua communicatie tussen koper en verkoper op moet letten in het overnameproces. Zo moet je als koper natuurlijk een beeld krijgen van de organisatie en de cijfers. Dat betekent dat je vragen stelt die soms duiden op achterdocht; althans in het perspectief van de verkoper. In deze aflevering komt goed naar voren hoe je daarmee om kunt gaan.

Tenslotte is het mooi om te horen op welke manier Bob Kaptein – als nieuwkomer in de banketwereld – zich het eerste jaar heeft bewezen tegenover de bakkers en medewerkers van het bedrijf.

Deze podcast is een aanrader om te luisteren als je overweegt een bedrijf over te nemen in een (compleet) andere sector dan waarin je nu werkzaam bent.

Luister hier deze podcastaflevering.

Deel dit artikel: