Klant aan het woord | Guido Buijs

Wereldwijde dienstverlening

“Ik werk al sinds 2013 met Toine samen. Mijn bedrijf Parts Supply Worldwide B.V. handelt in en levert service voor onderdelen van mobiele hijskranen. Wij leveren nieuwe of gereviseerde onderdelen voor bestaande kranen. Daarnaast repareren we de elektronica en maken we indien nodig een nieuw besturingssysteem voor een bestaande kraan.

Wij werken wereldwijd omdat gebruikte machines vaak naar het buitenland (Afrika of Azië) gaan. Het grootste deel van onze omzet ligt dan ook buiten Europa.

Grote markt, kleine wereld

Het is een grote markt waarop wij werken, maar wel een kleine wereld: iedereen kent elkaar. De onderlinge verstandhouding is dus heel belangrijk en Toine snapt dat. Als we een geschil hebben met een leverancier of klant zal Toine altijd eerst bemiddelen en onderhandelen.

Alleen als het echt niet anders kan, volgt een juridische procedure. Toine is dus geen advocaat die per definitie uit is op een zaak. Hij probeert het altijd op te lossen in plaats van te laten escaleren. Hij geeft eerlijk advies en vertelt me wanneer ik wél op mijn strepen moet gaan staan, en wanneer ik het beter op een andere manier kan oplossen.

Advocaat met een adviesrol

Wij werken heel internationaal. Toine adviseert ons dan bijvoorbeeld over de algemene voorwaarden en bankgaranties. Daarnaast hebben wij veel te maken met compliance, bij bepaalde landen en goederen. Toine helpt ons daarbij met het opstellen van werkprocessen en geeft daarin juridische ondersteuning.

Voor mij is Toine meer dan een advocaat, hij heeft echt een adviesrol en kent het bedrijf dankzij onze langdurige samenwerking heel goed. Hij denkt met ons mee: waar liggen de risico’s en waar moeten we aandacht aan schenken om het proces te verbeteren.

Praktisch en betrokken

Toines werkwijze is heel praktisch: hij wil zaken zo praktisch mogelijk voor je oplossen en voorkomt dat dingen uit de rails lopen.

Omdat hij het bedrijf goed kent, kan hij makkelijk schakelen tussen de dingen die hij met mij moet bespreken en de dingen die hij met anderen kan bespreken. Hij neemt dan bijvoorbeeld contact op met de financieel manager of medewerkers van de verkoop; Toine weet wie hij nodig heeft. En dat scheelt mij als ondernemer ook tijd.

Daarnaast vind ik zijn betrokkenheid heel belangrijk, bij mij als ondernemer en als mens. Hij staat echt naast je, komt langs op kantoor en belt regelmatig om te vragen hoe het gaat. Hij adviseert, gevraagd en soms ook ongevraagd. Maar dat laatste vind ik zeker niet erg, want het komt vanuit de juiste insteek, vanuit die betrokkenheid bij het bedrijf.”

Deel dit artikel: