Klant aan het woord | Robert Groen

Juridische sparringpartner

“Ik kom uit de investeringswereld en heb dit jaar zelf een bedrijf gekocht. Omdat het een vrij complexe overname was (vooral door de aandeelhoudersstructuur) ben ik doorverwezen naar Toine. Hij wist op juridisch vlak hoe ik de overname het beste kon inkleden.

De onderhandelingen heb ik grotendeels zelf gedaan en Toine was mijn juridische back-up bij de meer technische punten. Toine stáát dan echt voor zijn opdrachtgever, hij is erg begaan met zijn klanten. Hij wil bij een overname alles eruit halen: en dan bedoel ik niet per se het onderste uit de kan halen, maar dat wat rechtvaardig is voor zijn klant.

Een overname met uitdagende aspecten

Deze overname was waarschijnlijk complexer dan de gemiddelde mkb-overname. Dat zat vooral in de aandeelhoudersovereenkomst, met verschillende klassen aandelen, condities en senior- en achtergestelde leningen. Je moet stilstaan bij winsten, dividenden en reserves. Toine heeft dit vooraf goed uitgedacht.

Sommige documenten zijn heel juridisch van aard, maar Toine kan die prima in gewone-mensen-taal uitleggen.

De werkwijze van Toine

Toine is integer, dat proef je aan alles in de samenwerking met hem. Voor mij is dat heel belangrijk. Hij is integer in zijn communicatie (zowel naar mij als naar de andere partij), in zijn contracten en in de samenwerking met zijn klanten.

Voor een ‘leek’ is het soms lastig inschatten wat een jurist op de achtergrond allemaal doet en hoe lang hij daarmee bezig is. Dan kan je het gevoel bekruipen dat er wat extra uurtjes bovenop komen… als klant is dat lastig te achterhalen. Maar bij Toine had ik dat gevoel zeker niet.

Daarnaast vind ik de kwaliteit van Toine belangrijk: dat je kunt vertrouwen op wat hij levert. Hij zit goed in de juridische materie en heeft mij op dat vlak kundig bijgestaan in de overname.

Ik vind ook zijn pragmatische aanpak prettig. Je kunt je gemakkelijk verliezen in honderden pagina’s aan juridische teksten; Toine kijkt naar wat je écht nodig hebt. Tenslotte kan je met Toine snel schakelen: hij werkt lean and mean.

Pragmatische, juridische begeleiding van a tot z

Toine geeft fullservice juridische begeleiding bij een overname en ik ben blij dat hij, als capabele jurist, mij heeft bijgestaan in mijn overname. Een aanrader voor mensen die een overname in de mkb-wereld gaan doen.

Wat ik eigenlijk wil zeggen: ben je op zoek naar een jurist die je bij een transactie van a tot z kan begeleiden, en je wilt dat op een pragmatische manier doen? Dan heb je aan Toine een hele goede kerel om je daarbij te helpen!”

Deel dit artikel: