Inspiratie | Podcast | Tips van een serie-ondernemer

Van circusschool tot succesvol ondernemer

In deze aflevering van de BNR-podcast De Overname vertelt succesvol serie-ondernemer Boris Veldhuijzen van Zanten (The Next Web) over het ondernemerschap en overnames. Weliswaar is de aflevering van eind 2016: de adviezen zijn nog steeds waardevol!

Boris geeft onder andere tips over:

– het te boven komen van mislukkingen. Volgens Boris heb je als ondernemer uiteindelijk meer mislukkingen dan successen in je leven. Kun je maar beter weten hoe je hiermee omgaat 😉

– weten wanneer je moet doorzetten als ondernemer en wanneer je moet ophouden.

– het hellend vlak voor ondernemers: wanneer beloof je, wanneer bluf je en wanneer lieg je?

– het hebben van een andere achtergrond als ondernemer. Boris heeft de circusschool en kunstacademie gedaan en vertelt hoe hij hier dagelijks profijt van heeft.

Ook zijn ervaringen met overnames deelt hij. Hij vertelt bijvoorbeeld eerlijk hoe frustrerend het was om na de verkoop van zijn bedrijf aan KPN nog aan te blijven als directeur.

Voor wat betreft de verkoop van een onderneming heeft hij goede ervaringen met de ‘good cop/bad cop’-strategie en deelt hij zijn visie op de juiste prijs voor je bedrijf. En weten of de koper een goede partij is? Luister hier de aflevering om te horen wat dit met een eerste date te maken heeft!

Deze podcastaflevering is een aanrader als je tips wilt van een ondernemer die ontspannen in het ondernemerschap zit en inmiddels het klappen van de zweep kent.

Deel dit artikel: